Compleet pakket voor

Brandpreventie

hero-brand-preventie-arrow.svg

Brand voorkomen

Waarom
Brandpreventie?

Het gevaar op brand ligt altijd op de loer en de gevolgen kunnen desastreus zijn. Voor mens, milieu en uw bedrijfscontinuïteit. Bedrijven onderschatten vaak de impact van een brand. Wist u dat de helft van de bedrijven na een grote brand binnen twee jaar failliet is? 

Misschien denkt u dat de brandveiligheid binnen uw organisatie is gewaarborgd door simpelweg te voldoen aan de wet- en regelgeving. Maar niets is minder waar. Wetten en regels richten zich namelijk vooral op de menselijke veiligheid en niet zozeer op uw gebouw, inventaris en voorraden. 

Brandveiligheid zou in onze optiek − en ook volgens brandweer en verzekeraars − meer gericht moeten zijn op preventie en niet alleen op optreden achteraf. Het risico op brand verschilt natuurlijk van organisatie tot organisatie. Bent u zich bewust van de kans op brand binnen uw bedrijf én van de mogelijke gevolgen daarvan?

Wij leveren een compleet pakket aan diensten en producten op het gebied van brandveiligheid. Van het in kaart brengen van het brandrisico binnen uw organisatie en het adviseren van de meest geschikte oplossing tot het leveren of installeren en onderhouden daarvan. Of het nu gaat om rookmelders en kleine blusmiddelen of grote brandmeld- en blusinstallaties.

Onze onderhoudsdiensten

  • Brandblussers
  • Brandmeldinstallatie
  • Brandslanghaspels
  • Droge blusleidingen
  • Noodverlichting

Onderhoud brandblussers

Bij Perfect Preventie kunt u terecht voor al uw onderhoud aan brandblussers: schuimblussers, poederblussers, vetblussers, koolzuursneeuwblussers en watermisblussers. Brandblussers hebben een maximale levensduur van 20 jaar, mits de brandblussers jaarlijks onderhouden worden. Perfect Preventie is een erkend REOB erkend onderhoudsbedrijf en wij controleren en inspecteren volgens de geldende regelgeving NEN2559.

Onderhoud brandmeldinstallatie

Onderhoud aan uw brandmeldinstallatie voorkomt onnodige brandmeldingen waardoor uw bedrijfsproces zo min mogelijk wordt verstoord. Een uitslaande brand heeft vele gevolgen voor uw bedrijf. Niet alleen door de directe brandschade, maar ook doordat het bedrijf stil ligt. Reden genoeg om uw brandmeldinstallatie goed op peil te hebben en te houden. In Artikel 6.20 van het Bouwbesluit zijn de wettelijke verplichtingen opgenomen aan welke eisen een brandmeldsysteem moet voldoen. Onderhoud wordt uitgevoerd conform NEN 2654.

Onderhoud brandslanghaspels

Een periodiek onderhoud van brandslanghaspels is een noodzaak om de veiligheid van uw medewerkers en eigendommen te garanderen. Wij inspecteren en onderhouden ieder merk en type brandslanghaspel. Vaak wordt een brandslanghaspel vergeten en in geval van calamiteit is hij niet te gebruiken. 

Droge blusleidingen

Bij een calamiteit moet de brandweer snel en adequaat kunnen handelen. Zonder een goed werkende droge blusleiding is het voor de brandweer moeilijk snel een brandhaard te bereiken. De droge blusleiding moet jaarlijks gecontroleerd worden en eens in de vijf jaar beproefd. Na controle wordt het aftappunt verzegeld en ontvangt u een inspectierapport. Bij gebruik of reparatie van de droge blusleiding ontvangt u ook een rapport. 

Noodverlichting

Naast uw gewone verlichting is uw noodverlichting ook aan onderhoud onderhevig. Maar wanneer? Perfect Preventie kan hier ’n passend antwoord op geven. Door ’n combinatie van verschillende factoren kunnen wij nauwkeurig aangeven wanneer de lichtbron aan vervanging toe is. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij voorzien u graag van een goed advies.

Onze producten

Perfect Preventie heeft een groot aanbod van gecertificeerde producten voor brandpreventie en -bestrijding. Van rookmelders en kleine blusmiddelen tot complete brandmeld- en blusinstallaties. Daarnaast hebben we een ruim assortiment van alarm- en camerasystemen voor zowel de zakelijke als de particuliere markt.

Kleine blusmiddelen

De kleine blusmiddelen zijn draagbare of verrijdbare brandblussers die door u worden ingezet als eerste interventiemiddel bij brand of calamiteit. Ze zijn bedoeld om beginnende branden te blussen. 

Onder kleine blusmiddelen vallen de blusdekens, poederblussers, schuimblussers, CO2 blussers, vetbrandblussers en vaste en verrijdbare brandslanghaspels. 

Neem vrijblijvend contact met ons op en wij voorzien u graag van een goed advies.

Noodverlichting

Bij noodverlichting staan we vaak niet stil wanneer we werken, winkelen of leren. Toch is het van essentieel belang om openbare gebouwen zoals kantoorpanden, winkels en scholen veilig te kunnen verlaten in geval van nood. Noodverlichting dient als back-up wanneer de voeding voor de normale verlichting wegvalt. De wettelijke verplichtingen zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en de Arbowet.

Perfect Preventie levert een groot assortiment aan hoogwaardige (LED) armaturen tegen scherpe tarieven. Voor elke situatie hebben wij een passende oplossing. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij voorzien u graag van een goed advies.

Veelgestelde vragen

In de onderstaande rubrieken vindt u de antwoorden op veelvoorkomende vragen op het vlak van brandpreventie, inbraakpreventie en risicopreventie. Staat uw antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Kleine blusmiddelen

Noodverlichting

Brandmeldinstallaties (BMI)