Accubranden voorkomen

maandag 18 september 2023
General
PER_FB_Accubranden.jpg

Regelmatig onderhoud en inspectie voorkomt accubranden

Professioneel accubeheer vereist regelmatig onderhoud en inspectie van de batterijen en de apparaten waarin ze worden gebruikt. Professionals moeten periodiek de staat van de batterijen controleren, tekenen van slijtage identificeren en indien nodig vervangen. Dit geldt met name voor toepassingen zoals industriële machines en energieopslagsystemen, waar het uitvallen van een batterij ernstige gevolgen kan hebben.

Belangrijk: het juiste beheer

Het juiste beheer is een sleutel tot het voorkomen van accubranden. Zowel draagbare apparaten als grootschalige toepassingen zoals elektrische voertuigen moeten zijn uitgerust met sensoren en temperatuurregulatie. Oververhitting leidt tot versnelde achteruitgang van de batterij en vergroot het risico op een brand. Het implementeren van koelsystemen en temperatuurbewaking kan deze risico's minimaliseren.

Opslag en transport

Het veilig opslaan en transporteren van batterijen is essentieel om accubranden te voorkomen. Professionele omgevingen moeten specifieke richtlijnen volgen voor het opslaan van batterijen op een koele, droge en goed geventileerde plaats, bij voorkeur in een brandbestendige omgeving. Bij het transporteren van batterijen moeten de geldende voorschriften voor het verzenden van gevaarlijke materialen worden nageleefd.

Wat bieden wij?

  • Advies over wet- en regelgeving
  • Advies over het voorkomen van accubranden
  • Beheer en onderhoud van beveiligingsinstallaties
  • Gecertificeerd installatie- en onderhoudsbedrijf

Contact

Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek of zit u met een vraag? Wij zijn telefonisch bereikbaar via het nummer +31 (0)45 8200 240 of mail naar info@perfect-preventie.nl