Camerasystemen

maandag 18 september 2023
General
PER_FB_Camerasystemen.jpg

Beoordeling van de beveiligingsrisico’s van uw locatie

Voordat de installatie van een camerasysteem start, is een grondige beveiligingsbeoordeling nodig. Zwakke plekken in en rondom een pand worden in kaart gebracht en de meest strategische locaties voor camera-installatie worden bepaald. Dit zijn toegangspunten, parkeerplaatsen, gangen en andere gevoelige gebieden.

Plaatsing

De locatie waar de camera's worden geplaatst, bepaalt grotendeels hun effectiviteit. Camera’s kunnen gericht worden op strategische punten zoals ingangen, uitgangen en mogelijke inbraakroutes. Camera’s worden geplaatst op een hoogte en hoek die een brede dekking bieden. Er mogen geen obstakels zijn die het zicht belemmeren. Goede verlichting is van cruciaal belang voor effectieve camerabeelden. Er dient voldoende verlichting in donkere gebieden te zijn. Het gebruik van infraroodverlichting voor nachtopnamen is een optie. Verlichting alleen kan al een afschrikkende werking hebben op potentiële indringers.

Selectie

Camera's moeten geschikt zijn voor de specifieke beveiligingsbehoeften van uw locatie. Verschillende soorten camera's, zoals vaste, beweegbare, infrarood- en groothoekcamera's, kunnen nuttig zijn voor verschillende situaties. HD- of zelfs 4K-resolutiecamera's kunnen details duidelijk vastleggen en helpen bij identificatie. Professionele camerasystemen zijn verder in staat zijn om continu monitoring en opslag te bieden. Live beelden bieden de mogelijkheid om snel te reageren op verdachte activiteiten. Voldoende opslagcapaciteit om opgenomen beelden gedurende langere tijd te bewaren is van belang.

Wat bieden wij?

  • Beoordeling van de veiligheidsrisico’s van uw locatie
  • Advies over selectie en plaatsing van camerasystemen
  • Beheer en onderhoud van beveiligingsinstallaties
  • Gecertificeerd installatie- en onderhoudsbedrijf

Contact

Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek of zit u met een vraag? Wij zijn telefonisch bereikbaar via het nummer +31 (0)45 8200 240 of mail naar info@perfect-preventie.nl