De Oranjerie, cultuur veilig beleven

dinsdag 19 maart 2024
General
PER_FB_Nov-2.jpg

De Oranjerie: cultuur veilig beleven

Theaterhotel de Oranjerie kiest bij haar brandbeveiliging voor de dienstverlening van Perfect Preventie. De Oranjerie is een grensverleggend, baanbrekend theater gelegen in het centrum van Roermond. Met 800 comfortabele zitplaatsen is de theaterzaal hét podium voor nationale en internationale topproducties. Het doel is om bezoekers te inspireren en dat uiteraard in een veilige omgeving. 

Recente technologie

Het betrof een uitdagend project waar we graag aan hebben bijgedragen. Er is gebruikgemaakt van de beste recente technologie op het gebied van brandbeveiliging. In dit geval waken Bosch Avenar brandmeldinstallaties over de veiligheid van medewerkers en bezoekers van het Van der Valk Theaterhotel. Vanzelfsprekend is dat de kwaliteit van voorstellingen hierdoor niet in het geding komt en dat er rekening wordt gehouden met wensen van de opdrachtgever. Zo zijn er diverse proefvoorstellingen gehouden om te testen of het alarm van de brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie niet ongewenst in werking treedt.

Bosch brandmeldinstallatie

De brandmeldinstallatie is voorzien van verschillende automatische melders die afgestemd zijn op het gebruik van de ruimtes. Er zijn diverse koppelingen gelegd met andere installaties in het theater. Denk aan luchtbehandeling, muziekinstallatie, diverse deuren etc. In de liftschachten en op het toneel zijn aspiratiesystemen toegepast. Het ontruimingssysteem is ook van Bosch, type Praesensa, en maakt in geval van een calamiteit gebruik van gesproken instructies in de talen Nederlands, Duits en Engels. De melders en speakers van de brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie zijn uitgevoerd in de RAL-kleur van de desbetreffende ruimte of omgeving. 

Volledige ontzorging

Bij Perfect Preventie ontzorgen wij u vanaf het eerste moment tot aan de opgeleverde gecertificeerde brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie. Specifieke wensen zijn voor ons een uitdaging. In opdracht van Van der Valk TheaterHotel de Oranjerie hebben onze monteurs Radwan Ayadi, Jeron Ernste en Khalil Taaza hard gewerkt om de brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie van het theater te installeren. Het testen en opleveren is uitgevoerd door Frans Simonis en Hub Janssen. 

Meer weten?

Benieuwd naar de mogelijkheden die we jou kunnen bieden bij het installeren of aanpassen van de brandmeldinstallatie? Kijk op: www.perfect-preventie.nl/brandmeldinstallatie of stuur @Roy Rienties of @Hub Janssen een bericht.